Εθνική Τράπεζα Phishing
Έλαβα πρόσφατα 2 phishing emails υποτίθεται απο τη Εθνική Τράπεζα Τα μήνυμα και στα δύο ήταν όπως στη παρακάτω εικόνα:

Το κείμενο του συνδέσμου μπορεί να σε πείσει αλλά σίγουρα όχι ο πραγματικός σύνδεσμος. O υποτιθέμενος σύνδεσμος στη Εθνική Τράπεζα δεν ισχύει. Ακολουθώντας τον όμως ο χρήστης βρίσκεται μπροστά από την εξής φόρμα:

Επίσης αρκετά πειστική για κάποιον που δεν κοιτάει το URL. Οι σύνδεσμοι πάνω δεξία είναι σωστοί και πάλι εύκολα μπορεί κάποιος να πέσει στη παγίδα. Ένα γρήγορα lookup για το domain 4unow.net δείχνει ότι ο server βρίσκεται στις ΗΠΑ:

Ένα whois εύκολα δείχνει τον ιδιοκτήτη:
$ whois 4unow.net
Whois Server Version 2.0
Domain names in the .com and .net domains can now be registered
with many different competing registrars. Go to http://www.internic.net
for detailed information.
Domain Name: 4UNOW.NET
Registrar: GODADDY.COM, INC.
Whois Server: whois.godaddy.com
Referral URL: http://registrar.godaddy.com
Name Server: NS11.DOMAINCONTROL.COM
Name Server: NS12.DOMAINCONTROL.COM
Status: clientDeleteProhibited
Status: clientRenewProhibited
Status: clientTransferProhibited
Status: clientUpdateProhibited
Updated Date: 01-mar-2008
Creation Date: 21-nov-2007
Expiration Date: 21-nov-2009
[...]
Registrant:
4unow
39 Waghorn Road
Harrow, Middlesex HA3 9ET
United Kingdom
Registered through: GoDaddy.com, Inc. (http://www.godaddy.com)
Domain Name: 4UNOW.NET
Created on: 21-Nov-07
Expires on: 21-Nov-09
Last Updated on: 01-Mar-08
Administrative Contact:
Beech, Colin colin@4unow.co.uk
4unow
39 Waghorn Road
Harrow, Middlesex HA3 9ET
United Kingdom
7807821626
Technical Contact:
Beech, Colin colin@4unow.co.uk
4unow
39 Waghorn Road
Harrow, Middlesex HA3 9ET
United Kingdom
7807821626
Domain servers in listed order:
NS11.DOMAINCONTROL.COM
NS12.DOMAINCONTROL.COM
Κάνοντας ένα lookup και για το πραγματικό domain της Εθνικής Τράπεζας:
Για να είμαι ειλικρινής δε περίμενα να είναι στην Αυστραλία!
Advertisement







RSS Feed
Συνήθως οι προσπάθειες phishing με ελληνικές τράπεζες είναι καρα-ευδιάκριτες…
Οι απατεώνες (συνήθως εξ ανατολάς) προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν ελληνικό κείμενο το οποίο το έχουν πάρει από translators…ΚΑΡΑ-FAIL!Δεκάδες συντακτικά λάθη-βασικά όλο το κείμενο είναι ένα μεγάλο λάθος!
Στην περίπτωσή αυτή όμως (όπως μπορώ να διακρίνω) είναι γραμμένο στα αγγλικά.
Όπως και να έχει, τα PIN και τους κωδικούς του online banking κανείς δεν θα μας τα ζητήσει (ούτε καν στο ταμείο της Τράπεζας).
Οπότε σε ΚΑΘΕ περίπτωση είναι phishing…είτε φαίνεται καθαρά ως fraud, είτε είναι τέλειο το κείμενο!
CybeRNerO said this on June 26, 2009 at 12:37 pm
Αυτό ισχύει γενικά με τα περισσότερα bank-phishing sites που έχω δει. Το πρόβλημα είναι ότι άτομα είτε κάποιας ηλικίας είτε ανυποψίαστα, είτε και τα δύο, που χρησιμοποιούνε το διαδίκτυο απλά και μόνο για email και “απλό” σερφάρισμα δεν μπένουν στη διαδικασία να το προσέξουν και να το σκεφτούνε.
panoskrt said this on June 26, 2009 at 5:21 pm